Usein Kysytyt Kysymykset

Miten voin liittyä partioon?

Napapiirin Tyttöjen jäseneksi voit liittyä ottamalla yhteyttä lippukuntaan eli paikallisyhdistykseen tai seurakunnan partiotyöntekijään soittamalla tai sähköpostitse. Yhteystiedot löydät täältä. Partiota voi kokeilla pari kertaa, jonka jälkeen tehdään päätös lippukunnan jäseneksi liittymisestä.

 

Mitä partiossa tehdään?

Lippukunnan 7-14 -vuotiaat jäsenet kuuluvat kerran viikossa kokoontuviin ryhmiin. Viikkoryhmissä lapset ja nuoret oppivat erilaisia taitoja, saavat uusia kavereita, leikkivät ja kokeilevat uusia asioita pitäen kuitenkin hauskaa. Ryhmät käyvät myös retkillä esimerkiksi lippukunnan kämpillä.

15-vuotiaat ja sitä vanhemmat yleisimmin johtavat jotain ryhmää tai osallistuvat partiotoimintaan esimerkiksi muissa luottamustehtävissä tai satunnaisesti retkillä ja leirillä sekä erilaisissa tapahtumissa. Lisäksi kaiken ikäisille johtajille järjestetään n. kerran kuussa myös oman ikäryhmän ohjelmaa.

Partio on elämyksellinen harrastus, joka tarjoaa rajattomat mahdollisuudet erilaisiin variaatioihin. Partion on tunnetusti sanottu yhdistävän kaikenlaiset harrastukset yhdeksi.

 

Mikä on Napapiirin Tytöt?

Napapiirin Tytöt ry on rovaniemeläinen vuonna 1948 perustettu tyttölippukunta eli paikallisyhdistys, joka mahdollistaa partiotoimintaa vapaaehtoistyön avulla ympäri Rovaniemeä. Tällä hetkellä jäsenmäärä on reilu 200 henkeä, minkä johdosta Napapiirin Tytöt on Lapin Partiolaisten partiopiirin suurin lippukunta. Taustajärjestönä toimii Rovaniemen seurakunta, minkä lisäksi toimintaa järjestetään aktiivisessa yhteistyössä veljeslippukunta Napapiirin Poikien kanssa.

 

Minkä ikäisenä voin liittyä?

Toimintaan voi lähteä mukaan sinä vuonna, kun täyttää 7 vuotta. Yläikärajaa liittymiselle ei ole eli partion voi aloittaa myös myöhemmin minkä ikäisenä vain!

 

Kuinka paljon partio maksaa?

Partio on tunnetusti yksi edullisimmista nykypäivän harrastuksista. Vuosittainen jäsenmaksu on n. 60 euroa, joka koostuu Suomen Partiolaisten ja Lapin Partiolaisten jäsenmaksusta. Napapiirin Tytöt ei peri lippukuntakohtaista jäsenmaksua. Jäsenmaksu ei sisällä kuitenkaan retki- tai leirimaksuja, jotka vaihtelevat tapahtuman koon mukaan. Lisäksi retkeilytoimintaan on suositeltavaa hankkia retkeilytavaroita.

Lippukunnan huivi maksaa 20 euroa. Jäsenet voivat ostaa niitä partiotoimisto Ukkikselta partiotyöntekijä Anan kautta.

 

Saanko etuja partioon liittyessäni?

Uskomattoman hyvän toiminnan ja uusien ystävien lisäksi Suomen Partiolaiset tarjoavat jäsenilleen mm. toissijaisen partiovakuutuksen Tapiolasta sekä 10% alennuksen partiokaupoista (ei koske partiotuotteita). Lisää jäsenpalveluista voit lukea täältä.

 

Voivatko lasten ja nuorten vanhemmat osallistua toimintaan?

Ilman muuta! Vanhemmat voivat liittyä halutessaan lippukunnan jäseniksi ja ottaa jonkin pestin eli tehtävän lippukunnasta (esim. ryhmän johtaminen, ikäkausivastaavana toimiminen). Lisäksi apukäsiä tarvitaan retkillä, leireillä ja tapahtumista, joista ilmoitetaan aina erikseen. Lippukunnassa toimii myös K35-aikuisryhmä, joka kokoontuu n. kerran kuussa, ja sen toimintaan osallistuu vain aikuisia. Napapiirin Tytöillä on myös Napapiirin Poikien kanssa yhteinen vanhempainneuvosto, jonka toiminta on lippukuntien jäsenten vanhemmille avointa.

Kannattaa ottaa yhteyttä lippukuntaan, mikäli toiminta kiinnostaa! Kaikille löytyy varmasti jotain.

 

Mitä ovat sudenpennut, seikkailijat, tarpojat ja samoajat sekä vaeltajat?

Partio-ohjelma jakaa partiolaiset toiminnallisesti viiteen ikäkauteen, joita ovat sudenpennut (7-9 -vuotiaat), seikkailijat (10-12 -vuotiaat), tarpojat (12-15 -vuotiaat), samoajat (15-17 -vuotiaat) ja vaeltajat (18-22 -vuotiaat). Yli 22-vuotiaita pidetään partiossa toimintaa tukevina aikuisina. Kaikille ikäkausille järjestetään omaa ohjelmaa lippukunnassamme.

 

Mistä saan lisää tietoa partiosta?

Näiltä sivuilta löydät eniten tietoa Napapiirin Tyttöjen lippukunnasta. Lisätietoa lappilaisesta partiosta voit lukea Lapin Partiolaisten piirin nettisivuilta. Yleisesti tietoa partiosta löytyy Suomen Partiolaisten nettisivuilta.

Tarvittaessa lippukunta vastaa mielellään myös sinua askarruttaviin kysymyksiin! Yhteystiedot löydät täältä.