Tulevan piirileirin toisena johtajana NaTy!

”Piirihallitus on vahvistanut piirileirin järjestettäväksi kesällä 2019 ja valinneet kokouksessaan (22.9.2017) leirinjohtajat. Leirinjohtajiksi on valittu Anna Enbuske (Napapiirin Tytöt/Lauttasaaren Luotsitytöt) ja Niilo ”Nipsu” Karjalainen (Keminmaan Kivekkäät). Johtajaparina he kuvailevat olevansa uteliaita, nälkäisiä ja lähes epäterveellisen innoissaan tulevasta leiriprojektista.”

-Lapin Partiolaiset lappi.partio.fi

 

Toinen tulevan piirileirin johtajista on Napapiirin Tytöistä tuttu Anna Enbuske. Hän on hiljattain muuttanut Rovaniemeltä Helsinkiin, jossa toimii myös Lauttasaaren Luotsitytöissä. Leirijohtajuuden myötä haastattelimme Annaa ja kyselimme myös tulevasta piirileiristä. Annan partiotaival alkoi virallisesti 2. luokalla Napapiirin Tytöissä, mutta partio on ollut läsnä pienestä pitäen vanhempien ja lähipiirin partiotaustan myötä.

Hauskana faktana Anna kertoo, että toisena leirinjohtajana toimivan Niilo ”Nipsu” Karjalaisen isä on Annan vanhempien partiokaveri. ”Näin ne partiokohtalot vaan kietoutuu yhteen, vaikka ollaan Niilon kanssa tutustuttu vasta muutama vuosi sitten!”

 

Mitä olet tehnyt Napapiirin Tytöissä?

”Johdin yläaste- ja lukioikäisenä ihanaa tarpojavartiota ja uudistin Näppistä muutama vuosi sitten. Toimin myös lippukunnan viestintävastaavana, jäsenrekisterinhoitajana sekä lippukunnanjohtajan apulaisena.”

 

Mitä muuta olet tehnyt partiossa?

”Kävin YSP-kurssin vuonna 2014, jonka jälkeen pestit on suuntautuneet viestintään. Olen ollut Lapin Partiolaisten piiri-YSPinä sekä somevastaavana. Monissa tapahtumissa ollut valokuvaajan hommissa (mm. Roihulla) ja Rovaniemellä järjestetyssä partiotahdissa viestintävastaavana. PJPK-johtamisharjoituksena tein edelliselle piirileirille kuvaustiimin.”

 

Mitä kuuluu nyt?

”Muutin vastikään Helsinkiin ja minusta tuli kaksoiskansalainen Lauttasaaren Luotsityttöihin. NaTy-huivista luopuminen on vaikeaa, enkä siitä ole kyllä luopunutkaan. Tällä hetkellä partion osalta on useampia pestejä, olen mm. SP:n kuvausryhmässä ja minun valokuvia on voinut bongata Partio-lehdestä. Toimin myös yhtenä Suomen Partiolaisten YSP-ryhmän jäsenenä eli myös YSP-kurssin kouluttajana.  Pian loppuvat projektipestit osallistujaviestintävastaavana SamoajaEXPLOssa sekä somevastaavana partiotaitokilpailu Elämyksessä.

Tulevaisuudessa valokuvaan ja päivitän Instagramia ensi kesän Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirileirillä ja aloitan 2018 vuoden alussa SP:n YSP-ryhmän puheenjohtajana.”

 

Miksi tartuit piirileirin johtajan pestiin?

”On ollut jo pidemmän aikaa halua kehittää omaa johtajuutta ja innostuin Johtajatulilla ihan totaalisesti. Aloin miettimään Helsinkiin muutosta riippumatta, mitä voisin tehdä Lapissa niin, että voisin jakaa omaa osaamista ja intoa muillekin. Minulta löytyy myös kova halu näyttää muille, miten paljon partio kasvattaa ja opettaa nuoria niin, että he ottavat vastuuta ja uskovat omiin kykyihinsä. Ainakin itse olen kokenut partion sillä tavalla ja haluan näyttää siitä hyvää esimerkkiä.”

 

Millä fiiliksillä pesti on lähtenyt käyntiin?

”Oon tosi innoissani leiristä! Välillä kuitenkin joutuu jarruttelemaan, kun kaikkea ei voi tehdä heti ja itse leiriinkin on vielä kaksi vuotta aikaa. Oon onnellinen siitä, että Niilo lähti johtajaparikseni – en olisi voinut kuvitella siihen hommaan sopivampaa tyyppiä. Pää pursuaa ideoita enkä malta odottaa, että päästään kaikki leirille yhessä taas, leirit on parasta!”

 

Mitä leiriltä voi odottaa jo tässä vaiheessa?

”Leiri tulee olemaan kaikille ja ajassa. Jos se olisi limppari, se olisi just korkattu – sihisevä ja uusi, ei väljähtänyt ja hapoton. Lupaan, että leiri mahdollistaa kansainvälisen partiokokemuksen, vaikkei samana kesänä olevalle jamboreelle pääsiskään. Meiän leiri näyttää, mitä partio ja partiolaiset ovat nykypäivänä. Se tulee olemaan visuaalisesti näyttävä ja muutenkin sellainen, mitä Lapissa ei ole ennen nähty! Omana henkilökohtaisena palona leirin suhteen on mm. tekijähyvinvointi, jota haluan leiriä tehdessä alusta asti painottaa. Toisen leirinjohtajan Niilon sanoin: ”Jotku tekee historiaa, mutta me tehhään tulevaisuutta.”

 

 

 

 

 

 

 

Jätä kommentti